Veiligheid in het verkeer

in Blog

College 1 :Terug in de tijd

Het thema van het eerste blok van dit jaar bij Escamp University was ‘Veiligheid in het Verkeer’. De nadruk lag voornamelijk op ontwikkelingen door de tijd heen. Zo zijn we terug in de tijd gegaan en hebben allerlei dingen ontdekt over het verkeer. We hebben ontdekt dat het verkeer en wegen zoals we dat nu in 2018 kennen er vroeger heel anders uitzag. Dat weten ouders en grootouders wel, maar ook voor kinderen is het belangrijk om dit in te zien. De kinderen leren door te kijken naar het verleden, dat er door de tijd heen veel dingen zijn veranderd. Dat betekent dus ook dat er in de toekomst veel veranderd zal zijn van de dingen die we nu normaal vinden.

Wist-je-dat…?

-          … de eerste snelweg van Nederland is gebouwd in 1937? Dit is de A12.

-          … er vóór 1974 helemaal geen maximumsnelheid bestond op de Nederlandse snelwegen? Je mocht gewoon zo hard gaan als je auto aankon.

-          … Nederland het eerste land in de wereld is die vluchtstroken bij snelwegen heeft gebouwd?

college 1 voorkant

col 1