Project Durf te dromen

Durf te dromen en maak je dromen waar. Dat is waar het programma op inzet, door leerlingen die deelgenomen hebben aan de Schilderswijkuniversity en de Escampuniversity de weg te laten vinden naar de juiste middelbare school, en vanuit daar de stap naar het hoger onderwijs. Om ook echt daadwerkelijk hun dromen waar te maken!

Door het verbreden van de denk- en belevingswereld van de kinderen willen we hun dromen en ambities aanwakkeren. En dat niet alleen, we stimuleren ze via de verschillende activiteiten gedurende hun schoolcarrière om ook deze stappen daadwerkelijk te zetten. Het aanbieden van een andere context, en het verbreden van de denk- en belevingswereld van de leerlingen, doen wij door hen gedurende hun middelbare schoollooptijd coaching gesprekken aan te bieden die ingaan op ‘waar sta ik, waar wil ik heen, en wat is mijn volgende stap hierin?’. Daarnaast bieden wij ze een netwerk van medeleerlingen aan die ook meer willen en kunnen, organiseren we terugkomdagen naar de ‘universities’, en nemen we ze mee naar hoger onderwijsinstellingen.

Uiteindelijk is de inzet dat de leerlingen elkaar inspireren, door de hele onderwijsketen heen van primair tot voortgezet tot hoger onderwijs.

Zie ook: www.durftedromen.me

Meer informatie: